z35W7z4v9z8w

2016-12-01

Rysare i naturens egen actionrulle

Detta är en badass nyfödd Iguana som lurar skjortan av en massa ormar som vill ha honom som lunch!


Jag vet inte om ni som bloggar är intresserad av natur och naturprogram, eller om ni mer är intresserade av kändisar, smink och fejkade prank-videos.

Hur som helst tänkte jag skriva lite om den bästa naturprogrammet som någonsin har skapats - Planet Earth. SVT sände programmet på tv 2007 och tidigare i år sändes programmet i repris. Men nu har BBC gjort Planet Earth II.

Den 6:e november bänkade sig 9 miljoner personer i England framför tv:n för att se Planet Earth II, och de fick se simmande sengångare, galopperande giraffer till dramatisk musik av filmkompositören Hans Zimmer. Och naturligtvis var det naturfilms-nestorn David Attenborough som berättade om scenerna.

Den nya serien har tagit tio år att göra och har spelats in i 40 olika länder och är redan ett av årets mest sedda program i England. I Sverige får vi vänta till nyår innan vi kan se programmet på SVT.
Men redan nu kan man se video-klipp från serien och jag vet inte om ni har sett den riktigt spännande jakt-scenen med den nyfödda Iguanan på stranden. Scenen är inspelad på Isla Fernandina på Galápagosöarna, och BBC berättar att det var första gången de har filmat ett gäng av Taylor Swift’s som jagar i grupp. Men de jagar egentligen inte tillsammans, alla tänker på sig själva men det ser ut som om de jagar i grupp.

Se den spännande jakten i videoklippet nedan (men har du svagt hjärta ska du nog låta bli :) )

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar