z35W7z4v9z8w

2016-12-03

Förbjudet att kyssas

1979 bestämde kommunen i Deerfield Illinois USA att förbjuda kyssar på tågstationen. Man satte upp skyltar där en man och en kvinna kysstes med ett rött streck över dem. Anledningen att man förbjöd kyssar på tågstationen var att par som vinkade av och kysste sina respektive blockerade perrongerna för övriga resenärer.
Men syftet var inte att helt förbjuda kyssar. Så när man förklarade perrongerna för kyssfria-zoner så skapade man även områden som då var kyss-vänliga zoner, där man fick ge sina partners en avskeds- /välkomst-kyss.

kyss


Det här var nog antagligen den enda officiella kyssfria zonen i USA och antagligen i hela världen. Bilden på de överstrukna kyssande paret, blev så populär att de trycktes på muggar och t-shirts

kyssar

Inspirerad av amerikanarnas galna idé valde en engelsk by med namnet Warrington att  skapa kyssfria zoner vid sin tågstation. Man kopierade helt enkelt amerikanarnas bilder och satte upp på sin station.

kyssas
Någon gång under 2000-talet tog amerikanarna bort de kyssfria-zonerna och i England tog man bort zonen 2009. Och idag får man kyssas precis var man vill.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar