z35W7z4v9z8w

2016-12-03

Fel modell i Blackhair Magazine

Hårmode-magasinet Blackhair Magazine ställde till det för sig riktigt illa i den senaste utgåvan.

Blackhair

Blackhair är en internationell magasin som kommer ut varannan månad och riktar sig till färgade och innehåller chockerande hårmode. Modellen på första sidan är och skall alltid vara färgad, men på den senaste utgåvan poserade plötsligt en vit fotomodell.
Prenumeranter, läsare och färgade modeller över hela världen rasade och krävde en förklaring och ursäkt från utgivarna och
Blackhair insåg snart sitt misstag och publicerade snabbt en ursäkt på Facebook:
I morse blev vi uppmärksammad på att modellen på våran utgåva December/Januari 2017 varken är färgad eller mulatt. Detta kände vi inte till vid tillfället då vi valde modell till senaste numret. Vi ber ofta PR- och Reklam-företag att skicka in bilder som vi kan publicera på våran framsida och våra krav har alltid varit att modellen måste vara färgad eller mulatt. Vi har litat på att de gör rätt, samt på våran egen omdöme.
Den vita fotomodell som prydde framsidan, Emily Bador, hävdar att bilden är flera år gammal, och ber om ursäkt för att hon tagit platsen som borde vara prydd av en färgad modell, och att hon inte hade någon aning om att hon själv skulle vara med på bild.

Blackhair

Hur ser då Emily Bador ut utan all smink och afrokrull? Ja! Hon ser ju faktiskt riktig vit ut!

Emily Bador

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar