z35W7z4v9z8w

2016-12-28

Hur får man en tjej?

Jag läste en artikel som jag antar varenda dagstidning nu har publicerat och den handlade om vad som googlades mest under 2016. Det brukar vara både överraskande och intressant men lustigt nog handlade det inte om banker eller om flyktingar.


Vad googlade vi mest 2016?
De 10 mest populära sökningarna (alla kategorier):
  1. Pokémon Go
  2. EM 2016
  3. Iphone 7
  4. Donald Trump
  5. OS 2016
  6. David Bowie
  7. Melodifestivalen 2016
  8. Lisa Ekdahl
  9. Prince
  10. Brexit

Ni som varit i livet och inte märkt ruset efter Pokémon Go har nog en del att fundera på. Det har varit ”grej of the year” med de mest fantastiska berättelser. Nästan varje dag blev man nästan nedsprungna av en pokémonjagande familjer under promenaderna i Kumla i somras. Oftast var det mammorna i familjerna som var mest ivrigast.
Två levande och två numera döda människor finns högt upp där Lisa Ekdahl var mer efterfrågad än Prince. Sensationellt om ni frågar mig.
En ny modell av en telefon med gammal teknik ligger också väldigt högt uppe. Folk verkar inte bry sig om att iPhone 7 är utdaterad och gammal. Yta ´verkar vara mer intressant än innehåll.
EM i fotboll var mer intressant än OS osv...


Poplärast bland Hur-frågor:

1. Hur laddar man ner Pokémon Go?
2. Hur lång är Sarah Sjöström?
3. Hur många pratar finska i Sverige?
4. Hur många lever på jorden?
5. Hur många deciliter är 280 gram pasta?
6. Hur blir vädret imorgon?
7. Hur får man en tjej?
8. Hur bildas moln?
9. Hur får man Uber Pop?
10. Hur stort är Småland?

Här toppar Pokémon Go igen! Inte helt oväntat.
Däremot förvånar det mig att folk var så intresserad av hur lång Sarah Sjöström är. Mer intressant är väl hennes simtider eller pallplaceraingar? Men tydligen inte! Kan det bero på att hon är en tjej?
Att utseende och längd är mer intressant än hennes sportliga prestationer?  Vad vet jag!


Något som var intressant är en väldigt detaljerad fråga om pasta som sticker ut lite. Kan det hänga ihop med en frågetävlig?
Vädret är en säker häst i alla väder. Sedan kan man undrar varför storleken på just Småland var så intressant. Kanske på grund av namnet?


Men det som sticker ut är framförallt nummer 7: ”Hur får man en tjej?”.
Skulle vara intressant att se svaret på den, så jag tror jag går och googlar det!


Om man ska tolka sökresultaten är det svårare att "få en tjej" än att "få en kille". Och är det inte lite ledsamt att någon ska behöva googla för att få svaret på denna fråga...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar