z35W7z4v9z8w

2016-11-03

Beställ aldrig dessa rätter på en snabbmatsrestaurang

Det går fort, det är enkelt och det serveras ofta direkt från dess förpackning och är indränkt i fett.
Det är ingen hemlighet för någon att snabbmat är ett baslivsmedel för många svenska familjer. Men många snabbmatsrestaurang som serverar burgare och pommes frites, serverar också fler näringsrika sallader, grillade mackor och andra rätter som inte innehåller mängder med kalorier och fett.
Men bli inte lurad av rätternas namn som låter "nyttigt". Undvik mackor som innehåller friterade detaljer och sallader som är indränkta i feta dressingar.


Medan näringsinnehåll är en stor anledning till att hålla sig långt ifrån snabbmat, så finns det andra saker som du bör veta. Till exempel vilka rätter som serveras direkt efter tillagning och vilka som legat och väntat i timmar efter tillagning.

Följande fem (5) rätter har antingen väldigt hög halt av fett, kalori och salt eller så tillagas de i förväg och kan ha legat i flera timmar innan du beställer den.

Chicken nuggets


Många snabbmatsrestauranger framhåller att deras Chicken nuggets innehåller 100% vit kött från kycklingbröst. Men flera stickprov från livsmedelsverket och andra organisationer har visat att Chicken nuggets som mest innehållit 20% vit kött från kyckling. En studie i USA av "American Journal of Medicine" har visat att upp till 60% av Chicken nuggets innehåll har bestått av malda benrester, fett, blodkärl och brosk tillsammans med genmanipulerad majs, blekt vete, socker, härdad olja och konserveringsmedel.

Den nakna kocken Jamie Oliver genomförde ett korståg i England för tre år sedan och försökte påvisa för ungdomar och deras föräldrar vilka skräp och slaskprodukter som Chicken nuggets innehöll. Han ville bland annat att skolbespisningar skulle bojkotta denna typ av mat.

Trots att Chicken nuggets kan innehålla tillräckligt med protein så är mängden fett och salt skadligt hög. Ca 900 milligram salt per 10 stycken Chicken nuggets. Detta är anledning nog att bojkotta denna produkt.
Kom också ihåg att Chicken nuggets aldrig förbereds direkt efter din beställning. Chicken nuggets tar tid att tillaga och därför tillagas de på morgonen och hålls varma i värmeskåp. Tack vare kemikalien TBHQ som finns i Chicken nuggets känns produkten färsk trots att den legat och väntat i över 8 timmar.

Vegetariska Burgare


Vegetariska burgare verkar vara den bättre alternativet i menyn på snabbmatsrestaurangen, och det kan säker vara korrekt. Vegetariska burgare har låg kaloriinnehåll, lite härdad fett, lite socker och erbjuder tillräckligt med protein. Men se då till att välja bort den feta osten och såsen som gör den vegetariska burgaren till en kaloribomb.

Och tro inte att den vegetariska burgaren är färsk! Den är tillagad i fabrik och djupfrusen tills du beställer den i restaurangen. Då tinas den upp och kastas på grillen.

Det kanske inte stör dig att din färska vegetariska burgare egentligen är en upptinad djupfryst produkt, men kom då ihåg att din burgare steks på samma stekplatta som de övriga kött-burgarna. Så om du verkligen är vegetarian eller vegan - så är detta något som du bör bli uppmärksam på. Snabbmatsrestauranger har inga speciella kök där de separerar sina produkter - och om personalen hävdar det motsatta så ljuger de dig rakt i ögonen!
Och kom ihåg att pommes frites'en friteras i samma olja som chicken nuggets och andra köttprodukter, så en vegan bör definitivt undvika snabbmatsrestauranger!

Mixade och frusna kaffeprodukter


En av de mest lömskaste produkten i en snabbmatsrestaurang är de mixade kaffeprodukterna. En kaffedryck på t.ex. McDonalds eller Starbucks innehåller massor av socker och härdad fett, vilket är skadligt för blodkärlen. En kopp av dessa kaffeprodukter innehåller lika mycket kalorier som du bör få i dig under en halv dag via näringsrik mat. Lägger du även till en måltid på denna kaffedryck så får du i dig mer kalorier än kroppen kan klara av och du börjar gå upp i vikt.

Vissa kaffeprodukter som typ Frappuccino innehåller över 100 gram socker vilket är 2,5 gånger högre än rekommenderad daglig dos. Så hoppa över dessa kaffedrycker och välj en vanlig kaffe istället där du själv kan begränsa sockerchocken.

Sallad


Snabbmatsrestaurangerna är otroligt duktiga på att marknadsföra sina sallader som näringsrika, låg på kalorier och fortfarande packad med härliga smaker - men detta är allt annat än sant!

Flera av dessa förpackade sallader är fyllda med feta ostar, bacon, chili eller guacamole vilka innehåller mer fett och kalorier än en klassisk hamburgare med pommes frites. Och akta er för beskrivningar som krispig när det gäller kyckling då detta innebär att kycklingen har friterats i härdat fett vilket kommer att proppa igen dina blodkärl.

Ofta är det dressingen som följer med salladen som är den störta boven. En krämig dressing som Caesar, eller Blue cheese är packade med härdad olja och kommer att ruinera din diet.
Och akta er för dressingar som innehåller ordet "vinägrett" då dessa är packade med mängder av socker.

Så vill du äta sallad så välj bort kyckling, ost, guacamole och dressing. Då kan du äta en ofräsch fabrikstillverkad sallad med låg näringsinnehåll med gott samvete.

Fiskburgare aka Filet-O-FishAtt äta en fiskburgare kanske låter som en gåva till din hälsa jämfört med en double cheeseburgare, men låt dig inte bli lurad.
Det kvittar vilken restaurang du besöker för du kommer att få samma sak - en produkt som skapats av restprodukterna av torsk, bröd nedkletad med majonäs och en skiva ost. Och räkna inte med att det är näringsrikt. Tvärtom är fiskburgare en kaloribomb som dessutom innehåller skadligt mycket salt.

Medan en stekt torskfile knappt innehåller 10 gram fett, så skulle ingen vilja äta den om den inte var kryddad. Men snabbmatsrestaurangerna överdoserar med såser och ost vilket omvandlar den nyttiga fisken till en onyttig maträtt.

Och glöm inte bort att en Filet-O-Fish utan bröd, sås och ost hos McDonald’s innehåller 101 ingredienser. Man kan ju undra varför det behövs 101 ingredienser. Räcker det inte med bara fisk? Det är oroväckande!

Så tänkt dig för innan du besöker en snabbmatsrestaurang. Anser du att det är värt din hälsa att betala pengar för att få i dig skadliga ämnen? Kom ihåg att du aldrig kan ångra dig när din hälsa börjar svikta.
Nyblivna diabetiker brukar ofta lägga om sin kost och börjar äta nyttigare, men till vilken nytta? Skadan är redan skedd och organen i kroppen är redan skadade.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar