z35W7z4v9z8w

2013-06-06

Narurreservatet Oset Rynningeviken

Idag på Sveriges nationaldag bestämde vi oss för att inte gå ner till Kumlasjön. Senast vi har firat Sveriges nationaldag så har det varit ganska trist. Först så ska någon vuxen tala en lång stund och därefter får man titta på hundar som hoppar över hinder.

Ganska trist eller hur?

Jag vill ha musik och människor som dansar och är glada. Jag vill atta alla människor går runt och kramar varandra, att man ler mot varandra och att man säger hej till varandra.

Nej, så vi hoppade över Kumlasjön och åkte till naturreservaten Oset och Rynningeviken. Där tänkte vi sitta i nauren och med oss hade vi god fika.

Men det visade sig att alla hade bestämt sig för att åka hit och någon lugn och ro fick vi inte. Överallt fanns företag, skolor, militären och Örebro kommun som hade någon typ av utställning och det var oljud överallt.
Stackars djur undrade säkert vad som var på gång!

Vi hade även tänkt att äta lunch i Naturens hus, men varken jag, Linnéa eller Philip tyckte om någonting som fanns på menyn, och vi ville inte heller äte frallor.

Så istället lekte vi utanför huset i deras damm.

Jag har varit här på naturreservatet några gånger och det är alltid lika vackert, och varje gång ser man något nytt.

Här bakom mig såg det ut som i Amazonernas djungel, och man fick känslan att en krokodil skulle hoppa upp vilken sekund som helst.
Hela utsikten runt naturreservatet är alldeles underbar. Här skulle jag kunna tänka mig att bo.

Här kan man se hur förategen, militären,, gymnastikföreningar, skolor har invaderat naturreservatet för att göra reklam för sina produkter, skolor och föreningar. Konstigt sätt att fira Sveriges nationaldag genom att göra reklam för skolor och företag.

Philip blev inte imponerad. Han valde att fiska i vassen och fick upp en massa ruttna blad. Usch!

Linnéa fiskade också men inte heller hon fick upp gammelgäddan.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar