z35W7z4v9z8w

2012-09-09

Elin Cabadak lagar mat

Igår lagade Linnéa maten till lunch. Idag var det min tur. Jag ville laga något som liknade Linnéas meny så det fick bli strimlad biff med ris. Jag lagade allt förutom att strimla biffen, det fick pappa göra.

Hacka lök och bryn den med lök i en het stekpanna. Medan löken steks tvättar du riset och låter den stå i en skål med varmt vatten.
Strimla kött till lagm tunna bitar men se till att inte skära dig.
När löken är gyllenbrun lägger du i den strimlade biffen och steker den tills den också får en fin färg.
Glöm inte bort att salta och krydda. Men var försiktigt med saltet så att det inte blir för mycket.
Kolla vad fint det blev. Köttet är gyllenbrunt och det luktar fantastiskt gott.
Nu är det dags att hacka lök igen. Det trista är att man börjar gråta när man hackar lök. Snyft!
Lägg en klick smör i stekpannen och häll i den hackade löken.
När löken är gyllenbrun häller du i riset och fyller på med tre glas vatten. Låt det koka i ca 6 minuter tills riset blir lagom mjukt.
När köttet är stekt och riset är kokt, är det dags att duka upp till lunch. Smaklig måltid.
Resultatet blev väldigt lyckat. Alla tyckte att det smakade bra och pappa tog om.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar